Εάν έχετε κάνει ποτέ διαλογισμό γύρω από το κατοικίδιο ζώο σας, μπορεί να έχετε παρατηρήσει τον τρόπο που έλκονται προς την ειρηνική ενέργειά

σας. Μπορούν ακόμη και να τοποθετηθούν σιωπήλα στο πλευρό σας για να κάνουν σωματική επαφή και να απολαύσουν τη ζεστασιά και τησύνδεση μαζί σας.

Εκτός το ότι αισθάνεται πιο χαλαρός και λιγότερο ανήσυχος, ο σκύλος λαμβάνει μια σειρά από άλλα οφέλη από μια τακτική εμπειρία διαλογισμού, ακριβώς όπως οι άνθρωποι κάνουν.


1.Χτίστε μια γέφυρα επικοινωνίας


Η πρόθεσή σας για ειρήνη και αρμονία είναι σαν μια κουβέρτα ασφαλείας σε ένα σκύλο που επιθυμεί τη σύνδεση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ζώα που δεν είναι ακόμη σίγουροι για το περιβάλλον τους, ή ίσως αισθάνονται σύγχυση από τις συνθήκες που συμβαίνουν γύρω τους.

Στη σιωπή του διαλογισμού, τα μηνύματα της ενέργειας της καρδιάς σας μπορεί να γίνει αισθητή από το σκύλο σας σε ένα δονητικό επίπεδο. Ενώ κάθεστε ήσυχα με το σύντροφό σας, τοποθετήστε το χέρι σας στην περιοχή του στήθους τους και να επιστήσει την προσοχή σας στην κίνηση της αναπνοής τους.

Στη συνέχεια, εφ'όσον είναι άνετα για σας, ταιριάζει με το μοτίβο αναπνοής σας με το δικό τους. Πάρτε λίγα λεπτά για να συντονιστείτε με τη φυσική και ενεργητική ένωσή σας.


2. Μειώστε το άγχος

Μεταξύ άλλων θετικών επιρροών μιας τακτικής πρακτικής διαλογισμού, η αντίδραση στο άγχος σας κάνει ένα πολύ αναγκαίο διάλειμμα. Μειώστε την αντίδραση στρες του σώματος, ενεργοποιώντας φυσικές θεραπευτικές δυνατότητες.

Στην πραγματικότητα, ένα ανανεωμένο σώμα μυαλό, μαζί με τα άλλα οφέλη που αντιμετωπίζετε ως αποτέλεσμα του διαλογισμού, είναι κάτι που μπορεί να καταλήξει να είναι ένα από τα αγαπημένα οφέλη του σκύλου σας να είναι μαζί σας


3. Ενισχύστε την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη

Συχνά οι άνθρωποι στερούνται την ικανότητα, ή σε ορισμένες περιπτώσεις την επιθυμία, να δημιουργήσουν ένα πραγματικά ασφαλές περιβάλλον στο οποίο τα κατοικίδια ζώα μπορούν να ανθίσουν. Χωρίς μια αίσθηση σταθερότητας, ειδικά στις πρώτες αναπτυξιακές φάσεις τους, πολλοι σκύλοι μπορούν να αρχίσουν να αισθάνονται και να ενεργούν από ένα μέρος της ανασφάλειας και του φόβου-που μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα για τους υιοθετημένους φίλους διάσωσης. Η εμπειρία και τα συναισθήματα που επικαλείστε σε αυτά από την αρχή είτε χτίζει την εμπιστοσύνη και μειώνει το φόβο, ή διαβρώνει μία από τις πιο σημαντικές πτυχές των σχέσεων: την εμπιστοσύνη.

Ακριβώς όπως αισθάνεστε τον εαύτο σας πιο γειωμένο μετά τη δική σας πρακτική διαλογισμού, το ίδιο κάνουν και οι συντρόφοι σας. Βρείτε ένα ήσυχο σημείο όπου εσείς και ο σκύλος μπορείτε να εξασκηθείτε μαζί καθημερινά και να παρακολουθήσετε τον δεσμό σας να μεγαλώνει.


4. Εναρμόνιση και ρύθμιση ενέργειας


Όταν διαλογίζεσαι, είσαι φυσικά σε μια πιο ήρεμη και πιο παθητική κατάσταση. Το ενεργειακό σας κέντρο τείνει να ανοίγει και να αναπροσαρμόεται όταν είστε στην πρακτική. Δεδομένου ότι η ενέργεια δεν δεσμεύεται από το φυσικό σώμα, και δεν περιορίζεται στα ανθρώπινα σώματα, εσείς και το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να συγχωνευθεί μαζί σε αυτό το λεπτό, αλλά ισχυρό επίπεδο. Αυτή είναι η ίδια ενέργεια που προσελκύει τους σκύλους σε ορισμένους ανθρώπους πιο εύκολα, ή τους αναγκάζει να αντιδράσουν έντονα σε κάποιον νέο.

Ο διαλογισμός βοηθά στην εμβάθυνση του δεσμού και της κατανόησης ανάμεσα σε εσάς και το κατοικίδιο ζώο σας.


5. Αποτέλεσμα με την καθημερινή ρουτίνα

Ενστικτωδώς, τα ζώα ευθυγραμμίζονται με τους ρυθμούς της φύσης. Δεδομένου ότι αυτή είναι η φυσική κλίση τους, μια καθημερινή ρουτίνα τους βοηθά να παραμείνουν πιο ισορροπημένη-και δυνητικά υγιέστερο συνολικά. Εξάσκηση διαλογισμό πρώτο πράγμα το πρωί είναι το καλύτερο στοίχημα για τη δέσμευση σε μια καθημερινή ρουτίνα.

Ακόμη και πέντε ή 15 λεπτά θα βοηθήσει να ξεκινήσει η μέρα με ένα πιο ήρεμο, σαφέστερο μυαλό και μια ειδοποίηση, αλλά χαλαρό σώμα. Θέστε το ρολόι σας λίγα λεπτά νωρίτερα κάθε πρωί, βρείτε μια άνετη θέση για να καθίσετε με το κατοικίδιο ζώο σας, και δώστε στους εαυτούς σας το δώρο της σιωπής. Θα καρπωθείς την αμοιβή σε χρόνο μηδέν.