Το Διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει πληθώρα συμβουλών και σχετικά με τη διατροφή του σκύλου. Δυστυχώς ομως η παραπληροφόρηση κινείται σε υψηλά επίπεδα. Μέσα απο την παραπληροφόρηση γενιούνται μυθοι γυρο από την «σωστή» διατροφή του σκύλου. Με μια μικρή ερευνα ανακαλύψαμε τους 7 μεγαλύτερους μύθους και είμαστε έτοιμοι να τους καταρρίψουμε.


1 ος Μύθος

Δώστε ωμά αυγά για ένα γυαλιστερό τρίχωμα.”

Το έχουμε ακούσει αυτό από τότε που ήμασταν μικρα παιδιά. Και ποτέ δεν βρήκαμε μια μελέτη που να δείχνει ότι είναι αλήθεια. Η «συμβουλή» δεν είναι τελείως άστοχη. Τα αυγά περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, λίπος και βιταμίνες, όλα απαραίτητα για την ανάπτυξη των μαλλιών και την υγεία του δέρματος. Μία από αυτές τις βιταμίνες είναι η βιοτίνη, η οποία είναι σημαντική για την κυτταρική ανάπτυξη και τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων. Η βιοτίνη είναι ευρέως αποδεκτή για να είναι χρήσιμη για τα ανθρώπινα μαλλιά, αν και αυτό μπορεί να είναι απλά επειδή οι ανεπάρκειες μπορούν να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών. Ενώ τα ασπράδια αυγών περιέχουν αβιδίνη, έναν αναστολέα βιοτίνης, οι κρόκοι περιέχουν αρκετή βιοτίνη για να το αντισταθμίσουν. Αλλά οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έχουν αποδειχθεί ότι έχουν ως αποτέλεσμα γυαλιστερο και μαλακότερο τρίχωμα σε σκύλους και μπορεί να κάνουν το τρίχωμα πιο καλό από τα αυγά.


2 ος Μύθος


¨Το αρνί είναι υποαλεργικό¨

Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς λιγότερο αλλεργιογόνο σε ένα κρέας σε σύγκριση με ένα άλλο. Το αρνί χρησιμοποιήθηκε αρχικά σε υποαλλεργικές τροφές για σκύλους επειδή ήταν ένα κρέας που τα περισσότερα σκυλιά δεν είχαν φάει πριν και επομένως ήταν απίθανο να έχουν αναπτύξει τροφικές αλλεργίες. Τώρα, με τόσους πολλούς ανθρώπους που τροφοδοτούν το αρνί ως κανονική διατροφή, οι κατασκευαστές έπρεπε να βρουν πιο εξωτικές πηγές κρέατος όπως η πάπια.


3 ος Μύθος


Οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια.”

Η ιδέα ότι υψηλής περιεκτικότητας πρωτεΐνης τροφες προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια προκύπτει από το γεγονός ότι τα υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης έχουν ιστορικά κακή συμβουλή για σκύλους με νεφρική ανεπάρκεια. Αλλά αν το επίπεδο πρωτεΐνης είναι πολύ χαμηλό, το σώμα απλά αντλεί από τη δική του πηγή πρωτεΐνης, τους μυς του, προκαλώντας περισσότερη βλάβη. Οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο να ταίζουμε το σκυλο μας τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεινη.


4 ος Μύθος


Το σκέτο κρέας είναι πιο θρεπτικό από το γεύμα κρέατος.”

Εάν συγκρίνετε λίστες συστατικών, θα πρέπει να επιλέξετε το ένα με το κρέας ή με το γεύμα κρέατος που αναφέρονται πρώτα; Εάν ο στόχος σας είναι να έχετε τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά κρέατος, επιλέξτε γεύμα κρέατος. Τα συστατικά εμφανίζονται κατά φθίνουσα σειρά του βάρους τους.αυτό το βάρος περιλαμβάνει οποιοδήποτε νερό στο συστατικό. Όταν βλέπετε το κοτόπουλο που αναφέρεται ως συστατικό, σημαίνει μη επεξεργασμένο κοτόπουλο, πλήρες με νερό. Κοτόπουλο γεύμα σημαίνει κοτόπουλο με το νερό και το λίπος να έχει αφαιρεθεί. Ζυγίζει λιγότερο από το κοτόπουλο, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να περιέχει υψηλότερο ποσοστό πρωτεΐνης.


5 ος Μύθος


Τα σιτηρά, ειδικά η σόγια ή το καλαμπόκι, είναι κακό για τα σκυλιά.”


Μερικοί άνθρωποι κατηγορούν τους κόκκους για αλλεργίες και είναι αλήθεια ότι μερικά σκυλιά μπορεί να είναι αλλεργικά σε μερικούς κόκκους, ακριβώς όπως μερικά σκυλιά μπορεί να είναι αλλεργικά σε μερικά κρέατα. Αλλά για τα περισσότερα σκυλιά, τα σιτηρά είναι ωραία και συνήθως περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα συστατικά αντικατάστασης που χρησιμοποιούνται σε δίαιτες χωρίς κόκκους. Επίσης, να γνωρίζετε ότι η FDA διερευνά πιθανούς δεσμούς μεταξύ δίαιτας χωρίς κόκκους και καρδιακών παθήσεων σε σκύλους.


6 ος Μύθος


¨Μην ταίζεις το σκύλο σου χοιρινο!¨


Η αρχική μας αντίδραση σε αυτό ήταν ανοησίες! Αλλά τότε άρχισαμε να αναρωτιόμαστε γιατί στην αγόρα υπάρχει πολύ λιγες τρόφες με βασικό συστατικό το χοιρινό. Μια έρευνα στο διαδύκτιο αρκούσε για να βρούμε απόψεις που σε προειδοποίούν για τον χοίρο δολοφόνο, συμπεριλαμβανομένης της σκέψης ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά του χοιρινού κρέατος θα προκαλέσει παγκρεατίτιδα στα σκυλιά (αλλά το χοιρινό κρέας περιέχει λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο της περιεκτικότητας σε λιπαρά του βοείου κρέατος), ότι περιέχει κάτι τοξικό για τα συκώτια των σκύλων (ένα μυστήριο συστατικό), ότι οι χοίροι τρώνε αηδιαστικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων (αλλά είναι εντάξει για τους ανθρώπους να τα τρώνε) και ότι το χοιρινό κρέας).


7 ος Μύθος


Δεν αρέσει στα σκυλιά η διατορφική ποικιλία.”


Όποια και αν είναι η εταιρεία τροφίμων σκυλιών που προώθησε για πρώτη φορά αυτό μπορεί να το σκέφτηκε ειλικρινά. Είναι αλήθεια ότι τα σκυλιά που εκτρέφονται σε μια μη ποικίλη διατροφή προτιμούν να παραμείνουν σε αυτό και δεν δέχονται νέα τρόφιμα εύκολα. Αλλά τα σκυλιά που εκτρέφονται σε μια ποικίλη διατροφή προτιμούν ποικιλία. Από διατροφική άποψη, είναι λογικό για ένα ζώο να ποθεί θρεπτικά συστατικά που η τρέχουσα διατροφή του στερείται.